VIDEO: 11 minute prin Central Park, New York

Comentariul lui Tim, autorul filmului:

Central Park este un parc mare public, urban,  în oraşul New York, cu aproximativ 25 de milioane de vizitatori anual. Cele mai multe dintre zonele adiacente parcului sunt cunoscute în special prin clădirile impresionante şi proprietăţile imobiliare deosebite.

Central Park este Teritoriu Naţional Istoric din 1963. El se învecinează la nord cu strada West 110th, la sud cu West 59th iar la vest cu Eighth Avenue. Marginile parcului sunt mai cunoscute, totuşi, drept Central Park North, Central Park South şi, respectiv, Central Park West. Fifth Avenue îşi păstrează numele în calitate de graniţă de est a parcului.

Cu toate că parcul, în cea mai mare parte a sa, arată natural, în realitate el a fost aproape complet redefinit. El conţine cîteva lacuri şi iazuri cu aspect natural, alei pentru circulaţie pietonală intensă, două patinoare, Central Park Zoo, Central Park Conservatory Garden,  o rezervaţie naturală, o zonă largă cu păduri naturale, un amfiteatru în aer liber, Delacorte Theater, ce este gazda festivalurilor anuale de vară „Shakespeare in the Park”.

Reclame

Despre ampersand

Dat fiind profilul acestui site, tot ce pot spune despre mine e că am fost, sunt şi voi rămâne un pro-american.
Acest articol a fost publicat în Impresii de călătorie, Locuri, New York, Video și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s